Update bouwwerkzaamheden

Tijdens de zomervakantie is er flink doorgewerkt op de campus. Pulse heeft het hoogste punt bereikt, de constructie staat volledig en de warmte- en koudebronnen voor het gebouw zijn geboord en worden momenteel getest.

Verder zijn kabels en leidingen onder het plein door gelegd voor de aansluiting van Pulse op onder meer stroom, drinkwater en riolering. De komende periode worden de gevels geplaatst  en de verwachting is dat het gebouw wind- en waterdicht is voordat de winter begint.

Voor Coffee & Bikes zitten de funderingspalen inmiddels in de grond.  De komende weken wordt de  fundering verder aangelegd, waarna de staalconstructie wordt opgebouwd. Binnenkort worden er graafwerkzaamheden in de Landbergstraat uitgevoerd voor onderhoud aan het elektriciteitsnetwerk. Die werkzaamheden duren naar verwachting tot eind oktober.

Fietsenstalling
Naarmate de bouw van Coffee & Bikes op gang komt, zal ook het bouwverkeer in de Landbergstraat toenemen. Voor uw eigen veiligheid en die van anderen is het van belang dat u de fiets stalt in de daarvoor bestemde fietsenstalling in de parkeerkuil bij de faculteit TBM en dus niet in de Landbergstraat (behalve de fietsenrekken op een aantal punten). De straat is vanwege de bouwplaats versmald en fietsen staan daar in de weg; ze leveren gevaar op voor voetgangers en blokkeren de doorgang voor de hulpdiensten in geval van calamiteiten! De komende maanden worden er regelaars ingezet die dit actief bewaken en u de weg wijzen naar de fietsenstalling.

In verband met de verwachte drukte op het voorplein van de faculteit 3mE zijn er extra plekken gerealiseerd om fietsen te parkeren aan de kant van de Leeghwaterstraat (achterzijde van het gebouw). Er wordt actief gecontroleerd op foutief geparkeerde fietsen.