• An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Archives

Update rondom PULSE werkzaamheden

In de week van 28 november start de aanleg van de fundering voor Pulse, te beginnen met het boren van de funderingspalen. Er is gekozen voor boren in plaats van traditioneel heien (palen slaan), omdat dit voor minder geluids- en trillingshinder in de directe omgeving zorgt.

De funderingspalen worden volgens deze methode als het ware ‘in de grond gevormd’; een stalen ronde buis wordt de grond in geboord, vervolgens voorzien van wapening (betonstaal) en direct volgestort met beton. Direct na het volstorten wordt de stalen buis weer opgetrokken en gebruikt voor de volgende paal.

De boorstelling wordt in de week van 21 november met speciaal transport aangevoerd en door middel van een kraan op de bouwlocatie opgesteld. Dit gebeurt via de Leeghwatersteeg.

Het boorwerk duurt naar verwachting tot half december. In januari gaat het betonwerk voor de funderingswerkzaamheden door, waarna Pulse verder opgebouwd kan worden.

Op basis van de huidige stand van zaken kan Pulse met ingang van het tweede semester van collegejaar 2017/2018 voor onderwijs worden ingezet. Dit betekent een vertraging voor de ingebruikname. Lees hier meer over deze vertraging.

Comments are closed.

© 2011 TU Delft