• An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Archives

Afgestudeerde 3mE’er Johannes Overvelde in Nature

IMG_4487

Onlangs publiceerde Nature Communications een artikel over de ontwikkeling van 3D materiaal met instelbare vorm en grootte. Een van de auteurs van dit onderzoek is Johannes (Bas) Overvelde, promovendus aan Harvard University en afgestudeerd als master bij de faculteit 3mE, klik hier voor het artikel. Uiteraard is 3mE ontzettend trots op Johannes! Wij vroegen hem naar zijn ervaringen bij 3mE :

‘ Een van de belangrijkste aspecten in onderzoek is creativiteit. Toen ik op 3mE mijn Masterscriptie schreef in de vakgroep van professor Fred van Keulen kreeg ik voor het eerst de kans om mijn eigen ideeën te ontplooien. De gesprekken met mijn scriptiebegeleider Matthijs Langelaar en de discussies tijdens de wekelijkse group meetings, stimuleerden me om creatieve oplossingen te ontwikkelen en mijn eigen koers te varen. In de groep van Fred van Keulen heb ik gemerkt dat dit de basisvoorwaarden zijn voor de ontwikkeling van grensverleggende ideeën. Op Harvard kreeg ik deze vrijheid ook en ik ben ervan overtuigd dat het me heeft gebracht tot waar ik nu ben. Nu ik in mei mijn eigen onderzoeksgroep zal starten (Soft Robotic Matter group) op FOM instituut AMOLF in Amsterdam beoog ik eenzelfde vrijheid voor mijn toekomstige studenten te garanderen. Het wordt ongetwijfeld een uitdaging om een dergelijk vertrouwen te hebben in je studenten, maar er valt een wereld mee te winnen.’

 

Comments are closed.

© 2011 TU Delft