• An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Archives

Veiligheidsweek (8 t/m 12 februari) – Veilig werken en studeren: wat kun jij doen?

Zorgvuldig omgaan met je (online) privacygevoelige gegevens, waarom is dat ook alweer zo belangrijk en wat kun je eraan doen? En je weet ergens wel dat je je fiets het beste in een stalling kunt zetten en dat het niet verstandig is je tas of laptop onbeheerd achter te laten. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat dit ook gevaarlijk kan zijn voor anderen? Misschien wel, maar het kan zomaar zijn dat je antwoord op deze vraag ‘nee’ is.

Natuurlijk wil ook jij dat de TU Delft een veilige werk- en studeeromgeving is voor iedereen. Daarom besteden we in de Veiligheidsweek aandacht aan 7 onderwerpen waarbij je eenvoudig zelf iets kunt doen om bij te dragen aan die doelstelling.

Wat kun je doen?

  1. Zorg ervoor dat je je TU Delft password voor jezelf houdt. Zodat niemand er vandoor gaat met je privacygevoelige persoonlijke of zakelijk  gegevens.
  2. In datzelfde kader bewaar je privacy gevoelige informatie binnen de TU Delft op een veilige plek bewaar.
  3. Weet wat je moet doen in een noodsituatie. Bel de meldkamer via het TU Delft noodnummer: +31 (0)15 27 81226. Tip: zet het nummer in je mobiele telefoon. Als je op je werkplek zit, kun je met je vaste werktelefoon ook bellen, maar dan bel je naar 112.
  4. Weet wat BHV’ers doen. Ze zijn getraind om zo goed mogelijk te helpen in een noodsituatie en het is belangrijk de aanwijzingen van BHV’ers op te volgen.
  5. Let op je tas en houd hem bij je. Zo voorkom je dat hij gestolen wordt en zorg je ervoor dat hij ook nergens in de weg ligt zodat anderen er bijvoorbeeld over kunnen struikelen, mooi meegenomen.
  6. Zet je fiets in de fietsenstalling. Zodat de fiets niet onbedoeld voor bijvoorbeeld een noodingang of middenin een looppad staat.
  7. Gooi lege bekers en voedselresten weg. Wel zo hygiënisch voor jezelf en anderen.

Comments are closed.

© 2011 TU Delft